«Укрзалізниця» відремонтує міст в Миколаївській області за 311 мільйонів гривень

Відбудова мостів на Миколаївщині

Одеська філія «Укрзалізниці» планує взятися за ремонт мосту на Миколаївщині, який зруйнували окупанти. Ремонтні роботи обійдуться бюджету в суму понад 300 мільйонів гривень.

Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro, передає Nikcenter.

За умовами тендеру переможець повинен провести капітальний ремонт металевого мосту та відновити зруйновані конструкції. Закупівля пройде у форматі відкритих торгів з особливостями. Це дозволить обрати переможця навіть якщо участь в закупівлі візьме один учасник. Загальна сума тендеру складає 311 мільйонів 333 тисячі гривень.

Аукціон запланований на 2 листопада. Всі ремонтні роботи підрядник має завершити до 20 грудня 2024 року.

Варто додати, що в липні у Миколаївській області вдалося відновити 17 мостів з 20 зруйнованих російськими окупантами. Регіон є фактично лідером за темпами відбудови зруйнованої інфраструктури.

З початку повномасштабного вторгнення у Миколаївській області російська армія зруйнувала понад 850 кілометрів доріг. Ремонтні роботи з їх відновлення тривають досі.

Всього окупанти пошкодили в регіоні 18 тисяч цивільних об’єктів. Однак вдалося відновити лише третину з них. Найбільше ремонтів проведено у сферах житлово-комунального господарства, доріг та мостів.

Так, за п’ять місяців вдалося відбудувати мостовий перехід через річку Інгулець в Горохівській громаді на Миколаївщині. Саме через міст проходить один з основних маршрутів, що сполучає Херсонську та Миколаївську області. Довжина мостового переходу складає 84 метри.

Ввели в експлуатацію відновлений міст і в Галицинівській громаді. Його було зруйновано під час військових дій. Нова переправа, що має довжину 18 метрів, здатна витримувати навантаження до 120 тонн. Міст проходить через зрошувальний канал річки Інгулець.

Нагадаємо, компанії «Автомагістраль-Південь» та «Ростдорстрой» отримали три контракти по пів мільярди грн на ремонт мостів на Херсонщині,  зруйнованих під час російського вторгнення. Через порушення під час проведення тендерів Держаудитслужба вже вимагає скасувати два з них.

Раніше повідомлялося, що у Вознесенську оголосили тендер на реконструкцію підірваного мосту майже за 450 млн грн. Згідно з тендерною документацією, мова йде про розбір зруйнованих бетонних конструкцій та будівництво мосту. На вимогу замовника, бетонні опори мають бути розраховані на 100 років експлутації.

відбудова, відновлення інфраструктури, миколаївська область, мости, тендер

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER