У Вознесенську оголосили тендер на реконструкцію підірваного мосту майже за 450 млн грн

 

У квітні в Миколаївській області оголошено 6 дорожніх тендерів на загальну суму близько мільярда гривень. Найбільший з них – на реконструкцію мосту у Вознесенську, підірваного під час російського наступу.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на інформацію в системі ProZorro.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Миколаївській області, одразу після завершення переформатування колишнього Укравтодору, оголосила 6 великих тендерів на загальну суму 896 мільйонів гривень.

В усіх шести випадках закупівлі оголошені за процедурою «відкриті торги з особливостями». Це дозволить обрати виконавця навіть якщо пропозиція надійде від однієї компанії.

П’ять тендерів проводяться на «послуги експлуатаційного утримання» автодоріг державного значення. Хоча закупівлі проводяться відкрито, але в ProZorro відсутня інформація, які саме послуги закуповуються.

Найдорожчим буде тендер на реконструкцію ділянки км 141+743 – км 142+048 автотраси Н-24 Благовіщенське – Миколаїв (через м. Вознесенськ). За реконструкцію 300 метрів Служба відновлення та реконструкції інфраструктури готова заплатити 449 млн грн.

Згідно з тендерною документацією, мова йде про розбір зруйнованих бетонних конструкцій та будівництво мосту. На вимогу замовника, бетонні опори мають бути розраховані на 100 років експлутації.

Аукціон заплановано на 1 травня, переможець має виконати роботи до вересня 2024 року.

Нагадаємо, під час оборони Вознесенську від російської агресії у 2022 році було підірвано залізничний та автомобільний мости  в місті.

Начальник Вознесенської райадміністрації Сергій Шурабура в березні  розповів ЗМІ про початок робіт на автомобільному мосту траси Н-24 в місті.

Голова Миколаївської  ОВА Віталій Кім повідомив, що в області відбудовано 6 мостів та забезпечено тимчасовий проїзд на ще 6 мостах, зруйнованих під час військових дій минулого року.

Минулого тижня завершилося  відновлення мосту у селі Виноградівка Баштанського району, зруйнованого окупаційними військами РФ. Роботи виконували військова частина ТО300 Державної спеціальної служби транспорту та ПП «Миколаївмагістраль».

Нагадаємо, до цього  найдорожчим мостовим проєктом в області була реконструкція  Троїцького мосту на трасі Н-24. Компанія «Ростдорстрой» отримала за кількома контрактами 413 млн грн за новий мостовий перехід через річку Гнилий Єланець поблизу Нової Одеси.

Вознесенськ, реконструкція, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER