Одному з головних фігурантів справи Одеського аеропорту зменшили заставу та звільнили з-під варти

Борис Кауфман вийшов на волю

Одеський бізнесмен Борис Кауфман після декількох місяців арешту опинився на волі. Разом зі спільниками він привласнив майно міжнародного аеропорту «Одеса».

Про це повідомили в пресслужбі Вищого антикорупційного суду, передає Nikcenter.

Зокрема, 7 вересня рішенням Антикорупційного суду Бориса Кауфмана взяли під варту. Йому визначили заставу в розмірі 268 мільйонів гривень. Проте, 26 жовтня бізнесмену змінили запобіжний захід на заставу – 150 мільйонів гривень, які він успішно сплатив та покинув слідчий ізолятор. Хоча, прокуратура просила продовжити Кауфману тримання під вартою.

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначили, що мають намір оскаржити зміну запобіжного заходу фігуранту справи «Одеського аеропорту».

«Прокурор САП не погоджується з указаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Окрім того, 23 жовтня прокурори САП звернулися до Вищого антикорупційного суду з клопотанням про продовження строків розслідування в справі заволодіння аеропортом «Одеса». Суд погодився з доводами прокурорів і продовжив строк розслідування ще на 6 місяців – до 29 лютого 2024 року.

Варто додати, за версією слідства Борис Кауфман разом з бізнес-партнером Олександром Грановським придумали схему, в результаті реалізації якої одеський аеропорт перейшов у приватні руки.

Фігурантами справи є також колишній міський голова Одеси Олексій Костусєв, його заступник та керівник одного з товариств. Кауфман та Грановський заснували з Одеською міською радою спільне товариство, в якому частка бізнесменів становила 75 відсотків.

Тодішній мер Костусєв вмовив депутатів міської ради проголосувати за рішення. Як наслідок, місто втратило будь-який контроль над міжнародним аеропортом «Одеса». Натомість Борис Кауфман та Олександр Грановський, які привласнили комплекс, отримували протягом років від діяльності аеропорту мільйонні прибутки. Мова йде про 2,5 мільярди гривень. Ексмера Одеси Олексія Костусєва, який також отримав підозру в справі, оголосили в розшук.

Нагадаємо, Антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному бізнесмену в справі одеського аеропорту. Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена з Одеси Олександра Боруховича (Грановського).

Раніше повідомлялося, що правоохоронці викрили групу, яка заволоділа майном одеського аеропорту. Загалом фігурує сума 118 млн грн, а також ще понад 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

аеропорт, запобіжний захід, Кауфман, кримінальне провадження, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER