На Одещині командира підрозділу впіймали на хабарі

На Одещині командир підрозділу вимагав хабар

Командир підрозділу однієї з військових частин в Одеській області обіймав посаду начальника розрахунково-аналітичної групи військової частини. Він вимагав від підлеглого хабар за переведення в інший підрозділ.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Південного регіону, передає Nikcenter.

Керівник підрозділу вимагав і отримав від військовослужбовця 8 тисяч гривень. За отримані кошти він пообіцяв перевести підлеглого в угрупування різнорідних сил. Переведення дозволило б військовому додатково отримувати премію – 30 тисяч гривень.

Командира підрозділу затримали безпосередньо під час отримання хабаря. Посадовцю повідомили підозру в отриманні неправомірної вигоди службовою особою. Йому готуються обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З 29 вересня Міністерство оборони розширило перелік військових, які можуть отримувати доплати. До оновленого переліку включили військовослужбовців ракетних військ, артилерії та ППО, а також військових, які проводять розмінування. Окрім того, доплати отримуватимуть військові командування та штабів, які управляють підрозділами, що ведуть бойові дії.

Варто додати, нещодавно командира підрозділу викрили й в Миколаївській області. Посадовець замість несення військової служби змушував підлеглих охороняти один з приватних об’єктів у Миколаєві. Військові «працювали» охоронцями з березня 2020 до липня 2021 року.

Хоча військовослужбовці перебували поза місцем несення служби, їм продовжували виплачувати грошове забезпечення. Загалом збитки завдані державі оцінили в 530 тисяч гривень.

Миколаївська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону направила обвинувальний акт щодо командира батальйону до суду. Його обвинувачують у перевищенні військовою службовою особою службових повноважень та зловживання владою.

Нагадаємо, на Миколаївщині командир нараховував зарплату військовим, які не зʼявлялись на службу. Полковник продовжував нараховувати зарплати навіть військовим, які по три місяці не з’являлися на службу. Своїми діями він завдав збитків державі на 5,4 млн грн.

Раніше повідомлялося, що на Одещині військові майже рік будували маєток заступнику командира військової частини. З серпня 2022 року заступник командира військової частини дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України будувати для нього маєток під Одесою.

військовий, командир військової частини, кримінальне провадження, Одеські новини, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER