Заперечували існування України: двох посадовиць «Миколаївобленерго» взяли під варту без можливості внесення застави

Двоє працівниць «Миколаївобленерго» відкрито підтримували збройну агресію окупантів та заперечували існування України як держави. При цьому чиновниці, попри погляди, продовжували працювати на українському підприємстві.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Nikcenter.

Правоохоронці викрили начальницю одного з відділів «Миколаївобленерго» та її заступницю на підтримці вторгнення окупантів та заперечення існування України як незалежної держави.

Чиновниці намагалися поширювати російські наративи серед своїх колег та знайомих. Також вони повністю виправдовували російську агресію. Жінки надіялися, що Російській Федерації таки вдасться захопити всі українські території, працівниці підприємства з нетерпінням очікували приходу окупантів.

Правоохоронцям вдалося зафіксувати телефонні розмови чиновниць. Спілкуючись одна з одною, вони обговорювали ракетні удари по Одесі та не вбачали в діях Росії жодного злочину. Навпаки колаборантки закликали масово вбивати українців, які чинять спротив російській агресії.

В Службі безпеки України опублікували аудіозаписи, де жінки мріють про захоплення російською армією столиці, Донбасу та Миколаївської області. Вони озвучували навіть власні прогнози щодо окупації території України.

Працівниці «Миколаївобленерго» отримали підозри в посяганні на територіальну цілісність України, глорифікацію росіян, виправдовування та визнання правомірною російської агресії. Їм загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Заводським районним судом Миколаєва посадовиць було взято під варту з можливістю внесення застави в розмірі 240 тисяч гривень кожній. Однак прокуратура була не згодна з таким рішення суду, тому оскаржила його у Миколаївському апеляційному суді.

«Прокурор у суді зазначив, що підозрювані можуть залишити підконтрольну Україні територію з метою переховування від правосуддя та уникнення кримінальної відповідальності», – йдеться в повідоленні прокуратури.

Суд погодився з доводами прокуратури й 5 вересня 2023 року призначив підозрюваним посадовицям «Миколаївобленерго» запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, прокурор Миколаєва підтримувала збройну агресію Росії. На прихильності до «руського мира» викрили прокурора Миколаївської окружної прокуратури Ірину Андросову.

виправдовування агресії, застава, кримінал, миколаїв, миколаївобленерго, російська агресія

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER