Суд заарештував бізнесмена Кауфмана через незаконне заволодіння аеропортом «Одеса»

Арешт Кауфмана

7 вересня Вищий антикорупційний суд розглянув клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу бізнесмену з Одеси Борису Кауфману.

Про це повідомили в САП, передає Nikcenter.

Борис Кауфман є одним з п’яти підозрюваних у справі про заволодіння міжнародним аеропортом «Одеса». Бізнесмен разом з іншими спільниками отримав від діяльності аеропорту 2,5 мільярди гривень.

Суд визначив запобіжний захід організатору схеми та розмір застави.

«Суд частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 268,4 млн грн застави.», – йдеться в повідомленні антикорупційної прокуратури.

Варто додати, Борис Кауфман перебуватиме під вартою до 29 жовтня. Однак, він зможе вийти на волю після сплати застави. Щоправда, в цьому випадку на нього покладуть процесуальні обов’язки: заборону спілкування зі свідками та підозрюваними, здати закордонний паспорт.

Борис Кауфман отримав підозру в справі можливого незаконного заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» За інформацією Центру протидії корупції, підозри також отримали ексмер Одеси Олексій Костусєв, та бізнесмен Олександр Борухович.

У 2011 році сесія Одеської міської ради проголосувала за створення нового підприємства – товариства «Міжнародний аеропорт Одеса». Левова частка у новоствореному підприємстві належала приватній структурі «Одеса ейрпорт девелопмент», власниками якої були одеські бізнесмени Олександр Борухович та Борис Кауфман.

Завдяки успішній реалізації злочинної схеми з власності територіальної громади вибув аеропорт, який потрапив до рук приватних інвесторів.

Під час розгляду клопотання прокуратури досліджувався допит свідків, які стверджували, що колишній мер Одеси Олексій Костусєв наполегливо переконував депутатів міської ради проголосувати за передачу аеропорту.

Слід зазначити, що Борис Кауфман не вперше потрапляє за ґрати. В грудні 2022 року Вищий антикорупційний суд також обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 129 мільйонів гривень. Бізнесмен сплатив заставу одразу ж після винесення рішення суду.

Нагадаємо, правоохоронці викрили групу, яка заволоділа майном одеського аеропорту. Загалом фігурує сума 118 млн грн, а також ще понад 2,5 млрд грн доходу від його діяльності.

аеропорт, антикорупційний суд, арешт, Кауфман, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER