До суду передали справу адвоката та судді з Одеси, які вимагали хабар від військового

Хабар судді в Одесі

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування, де головними фігурантами є суддя Приморського районного суду Одеси та адвокат. Суддя мала отримати грошову винагороду за ухвалення позитивного рішення у справі.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає Nikcenter.

За інформацією слідства, у червні 2023 року адвокат через знайомого суддю намагався знайти підхід до його колеги з Приморського районного суду Одеси. Вони мали намір вирішити питання притягнення до адміністративної відповідальності військовослужбовця.

До НАБУ звернувся військовий, в якого вимагали хабар. За його словами, адвокат запропонував за грошову винагороду виступити посередником та домогтися ухвалення позитивного рішення в адміністративній справі, що перебувала на розгляді в одного з суддів Приморського районного суду.

Свою допомогу правник оцінив у 2 тисячі доларів. Він звернувся до знайомого судді, щоб той домовився зі своїм колегою за «потрібне» рішення в справі за певну суму. В особистій переписці з суддею адвокат постійно нагадував про «клієнта».

Натомість при проханні військового поговорити з суддею, щоб домовитися за меншу суму, адвокат відмовився. Гроші йому передавалися безпосередньо в офісі, де адвоката й затримали «на гарячому».

Згодом детективам вдалося викрити й самого суддю. Служитель Феміди зустрівся з адвокатом та отримав кошти. Після отримання грошей суддя підійшов до колеги, що розглядала справу, та намагався її переконати винести позитивне рішення. Гроші він пообіцяв віддати після ухвалення рішення.

Наразі розслідування у справі завершено, обоє фігурантів чекатимуть на вирок суду. Їм загрожує чималий термін ув’язнення.

«8 вересня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою судді Приморського районного суду м. Одеси та адвоката у замаху на надання неправомірної вигоди судді за ухвалення позитивного рішення у справі щодо адміністративного правопорушення, а також заволодінні частиною неправомірної вигоди шляхом обману», – йдеться в повідомленні антикорупційного бюро.

Нагадаємо, до суду передали справу «служительки Феміди» з Одеси, яку впіймали на хабарі. Суддя просила передати 5 тисяч доларів США, і під час отримання першого траншу була затримана.

Раніше повідомлялося, що інспектор одного з митних постів в Одесі розробив корупційну схему на ввезених з-за кордону товарах. Посадовця затримали під час одержання коштів.

вирок суду, НАБУ, Одеські новини, суддя, хабар

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER