“Відсьогодні вже конкретика”, – Зеленський зробив анонс про поставку винищувачів F-16

Україна отримає 42 літаки F-16. 20 серпня відбулась розмова президента України Володимира Зеленського та премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Про результати перемовин Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі, передає Nikcenter:

“Проривна домовленість. Відсьогодні вже конкретика. Будуть в українському небі. Дякую, Нідерланди! Дякую, Марку! Дякую усім, хто допомагає! Переможемо!”

Глава держави сказав, що літаки використають для того, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл.

“Ми з Марком Рютте домовились про кількість F-16, які будуть надані Україні – після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це лише початок. Дякую, Нідерланди!” – додав Зеленський.

Додамо кількома днями раніше Нідерланди та Данія отримали від Сполучених Штатів Америки дозвіл на постачання в Україну літаків F-16. Про, власне, передачу літаків має бути окреме рішення.

Нагадаємо, 19 серпня стало відомо, що українські пілоти разом з інженерами та техніками приступили до опанування американських винищувачів. Термін навчання складатиме 6 місяців.

Зеленський, літаки F-16, повномасштабна війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER