У миколаївських лікарнях відновили важливу безкоштовну процедуру

У Миколаєві відновлюють програму безкоштовної заміни суглобів. Відповідні операції проводитимуть у 3 лікарнях міста.

Про це повідомили в Миколаївській міській раді, передає Nikcenter:

«На жаль, незважаючи на таку чергу, протягом останніх двох років ми не отримували суглобів за централізованими державними поставками. Минулого року була ситуація, що закупити їх за кошти міського бюджету ми не могли, тому що діяла відповідна постанова. У цьому році ми повністю відновлюємо цю програму», – пояснила начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай. 

Вона додала, що програма в Миколаєві діє з 2019 року. До повномасштабного вторгнення безкоштовно замінили понад 130 суглобів. Наразі в черзі пацієнтів, яким необхідна пересадка, близько 250 осіб.

Щоб стати в чергу на безкоштовну заміну тазостегнового або колінного суглоба, миколаївцям необхідно звернутись до сімейного лікаря, який після первинного огляду дасть направлення на обстеження до лікаря-травматолога.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва вирішили скоротити хірургів. Аби не залишитись без роботи, медики погодились на менші зарплати. При цьому двоє з них у своїх заявах вказали, що зробили це на вимогу керівництва лікарні.

жителі Миколаєва, лікарні, миколаїв

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER