Окупаційний керівник херсонського заводу “Паллада” отримав підозру

Мешканець Херсона підозрюється у співпраці з державою-агресором, Росією. Його звинувачують у тому, що він допомагав окупантам і перейшов на їхню сторону. За даними, він згодився очолити підприємство “Паллада”, яке окупанти захопили в Херсоні.

Колаборант виконував завдання окупаційної влади, організував роботу підприємства в інтересах агресора. Передає Nikcenter.

Він також зареєстрував підприємство за російським законодавством та працював під керівництвом так званої “налоговой служби Херсонской области”.

Окупаційний керівник призначав працівників, виплачував їм заробітну плату в російських рублях, що сприяло інтеграції підконтрольної території до банківської системи Росії. Також він допомагав окупантам з переправою військової техніки та особового складу через річку Дніпро на тимчасово окупований лівий берег Херсонщини.

За даними експертів, ці дії призвели до збитків для держави на суму понад дванадцять мільйонів гривень. Особу підозрюють у злочині за статтею 28, частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України, що стосується пособництва державі-агресору.

Нагадаємо, двом мешканцям Херсонщини, які працюють на росіян, СБУ оголосила підозри.

зрада, колабораціонізьм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER