Деякі мікрорайони – без жодного укриття: скільки у Миколаєві лишилося офіційних сховків після масштабних перевірок

Сховища у Миколаєві

У Миколаєві на другому році повномасштабної війни місцева влада перевірила укриття. З понад півтисячі сховищ та найпростіших укриттів зі списку управління цивільного захисту на офіційній карті лишилося лише 154 об’єкти.

Як зʼясував Nіkcenter, чимало підвалів будинків, де миколаївці ховалися від постійних обстрілів, не відповідають нормам безпеки. Однак замість ремонту наразі такі сховки просто прибрали з карти укриттів Миколаєва. 

Укладений управлінням цивільного захисту на початку літа 2023 року список сховищ та найпростіших укриттів налічував 525 об’єктів. З них 367 – підвали житлових будинків.

За планом місцевої влади, саме в звичайних підвалах багатоповерхівок мала ховатися від обстрілів більшість миколаївців. Разом вони вміщують близько 95,5 тис. осіб. Для порівняння, у спеціалізованих сховищах міста може перебувати лише 25,8 тис. осіб. 

Згідно з офіційною мапою укриттів, жителі деяких мікрорайонів Миколаєва залишилися без жодного сховища.

Карта мікрорайонів Миколаєва без укриттів
Деякі мікрорайони Миколаєва не мають жодного офіційного укриття. Інфографіка Nikcenter

На карті не показують сховки для жителів Ракетного Урочища, Великої та Малої Корених, половини Корабельного району відразу за перегоном та Старого Водопою. 

Проблема з повною відсутністю укриттів спіткала і мікрорайон Північний, а в Соляних – лише одне сховище на 150 людей.

Детальніше про стан укриттів у Миколаєві читайте в матеріалі Nikcenter “Сховище під замком: скільки у Миколаєві залишилося укриттів після масштабних перевірок”.

війна в Україні, жителі Миколаєва, захисні укриття


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER