Як працюватимуть школи та дитсадки Миколаєва з вересня: відповідь міської ради

дитсадки у миколаєві

У вересні розпочинається новий навчальний рік. У Миколаєві через війну запрацюють не всі освітні заклади. У мерії попередньо планують, що 1 дзвоник пролунає у приблизно 10-13 школах.

Про це розповіла начальниця управління освіти Ганна Личко, передає Nikcenter:

“Решту запускатимемо по завершенню ремонту укриттів. Якщо все вдасться так, як слід, до кінця року в очному режимі запрацюють ще 15”.

Загалом у Миколаєві налічують 68 закладів загальної середньої освіти. З них 17 взагалі не мають підвалів, один вихід з підвальних приміщень, що не відповідає нормативним вимогам, мають 13 закладів.

“Підвальні приміщення, які можуть бути відремонтовані та використовуватись як захисне укриття, наявні у 38 школах. На сьогодні тривають ремонтні роботи в 20 закладах. Один повністю готовий”, – розповіла чиновниця.

За її словами, більшість закладів, які планують відкрити, вже обладнані системами очищення води, або ж мають на території свердловини. Питання наразі вирішується щодо 7 шкіл.

Щодо дитсадків, то їх в обласному центрі є 74. Та лише у 27 закладах можна облаштувати підвальні приміщення як захисні укриття, згідно з рекомендацією ДСНС.

“На даний час завершено ремонти в 7 дитсадках. Спеціально створена комісія прийняла об’єкти. Деякі дитсадки розпочали повноцінно працювати, організовано харчування дітей. До 1 вересня планують запустити ще 7 дитсадків. Решту – відкриють до кінця року”, – повідомили в Миколаївській міській раді.

У 20 дитсадках, які будуть відкриті цього року, зможуть вмістити 5 тисяч осіб. Зараз подано 4 тисячі 300 заяв на відвідування дошкільних закладів.

дитсадки, миколаїв, освіта

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER