Одеські прикордонники знайшли в рейсовому автобусі скрипку Страдіварі (фото)

одеські прикордонники

На Одещині, в пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне», прикордонники знайшли в рейсовому автобусі сумку з музичним інструментом. Зʼясувалось, що це відома скрипка італійського майстра Антоніо Страдіварі 1730 року виробництва.

Про це розповіли в Державній прикордонній службі, передає Nikcenter:

“Як з’ясувалося, всесвітньо відомий предмет нібито не має власника. У транспортному засобі перебували лише два водії-іноземці та стюардеса. Останні пояснили, що така скрипка, яка, ймовірно, становить історичну чи культурну цінність – передача, яку не забрали на території України”.

скрипка страдіварі

Скрипку вилучили та передали на експертизу.

скрипка страдіварі на одещині

Додамо,  Антоніо Страдіварі створив майже 2,5 тисячі унікальних інструментів, але до наших часів дійшли лише близько 650 виробів.

Нагадаємо, на початку липня в Одеській області затримали двох громадян Румунії, які начебто заснули та опинилися в Україні. Порушників притягнуть до адміністративної відповідальності. Іноземців затримали неподалік міста Вилкове. Вони заявили, що вийшли на воду на своєму моторному човні на прогулянку, але заснули, і їх течією віднесло до українського берега.

Одеські новини, прикордонна служба, українські прикордонники

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER