Чому Китай зобов’язаний зупинити російський терор в Україні

Світова продовольча безпека в значній мірі залежить від “зернового коридору” в Чорному морі. Російська влада намагається створити нові перешкоди для вивезення зерна з українських портів. У тому числі шляхом ракетних ударів по портовій інфраструктурі.

У результаті чергового удару по Одещині російські військові пошкодили будівлю Генерального консульства Китайської Народної Республіки. Консульство розташоване в провулку. Пошкодження будівлі дипломатичної установи вимагає чіткої однозначної оцінки та відповідних дій у відповідь від уряду КНР.

Начальник Одеської ОВА Олег Кіпер зауважив, що російська влада завдає ударів по об’єктах області, незважаючи на небезпеку для адміністративних та житлових будинків. У свою чергу, пресслужба міністерства закордонних справ Китаю заявила, що співробітники консульства не постраждали, а китайська влада стежить за розвитком подій.

Така позиція свідчить про готовність влади КНР й  надалі ігнорувати злочинні дії російського керівництва з нанесення ударів по об’єктах портової інфраструктури для створення суттєвих перешкод для експорту українського зерна. Крім того, відповідно до заяви Президента України Володимира Зеленського, зерно, знищене в результаті російського удару 19 липня 2023 року у порту Чорноморська, було призначено для відправки саме до Китаю.

Подальше збереження нейтральної політичної позиції з боку китайської влади загрожує поглибленням економічної та гуманітарної кризи в Китаї. Бойові дії на Сході Європи мають безпосередній та опосередкований вплив на збут китайської промислової продукції. Це загрожує подальшим поглибленням рецесії в економіці Китаю, особливо в умовах постковідної кризи банківської системи та промислового виробництва. Разом з тим погіршення гуманітарної ситуації через продовольчий дефіцит загрожує зростанням соціальної напруженості в Китаї. Китайський уряд зобов’язаний зупинити країну-терориста та відмовитись від нейтральної невизначеної політичної позиції.

Але чому ж влада КНР досі ігнорує російський терор?!

Олександр Миронченко

ворожі обстріли, Китай, Одеські новини

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER