Через російські обстріли в Одесу приїде місія ЮНЕСКО

удар по одесі

Найближчими днями в Одесу прибуде місія ЮНЕСКО. Вона проводитиме оцінку пошкоджень об’єктів культурної спадщини, по яких напередодні завдали ударів російські окупанти.

Про це розповіли у Міністерстві культури та інформаційної політики, передає Nikcenter:

“В Організації підкреслили, що умисне завдання ударів по культурних об’єктах та їхнє знищення й пошкодження можна прирівняти до воєнного злочину. Проте Росія досі має членство в ЮНЕСКО. Очікуємо активних дій задля збереження та відновлення нашого культурного спадку та закликаємо виключити Росію зі складу країн-учасниць Організації”, – йдеться у повідомленні.

Додамо, раніше на удари росіян по культурних памʼятках в Одесі відреагували в ООН. На сайті Організації зʼявилась стаття із закликом до росіян припинити обстрілювати як історичні памʼятки, так і населення та інфраструктуру загалом.

Нагадаємо, 23 липня російська армія завдала потужного удару по Одесі. У ту ніч було знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Відомо, що російська ракета влучила прямо в центральний вівтар.

масований ракетний удар, Одеські новини, ООН, ЮНЕСКО

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER