Жодних гарантій немає – Координаційний штаб про полонених та зниклих безвісти морпіхів

родини полонених

Україна намагається повернути додому захисників 36-ої ОБрМП, які перебувають у полоні. Проте домовлятися з ворогом складно, адже немає жодних гарантій.

Про деталі розповіли у Координаційному штабі з питань поводження з полоненими під час зустрічі з родинами полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, передає Nikcenter:

“Рідних і близьких Оборонців цікавили питання алгоритмів обміну. Представник Координаційного штабу пояснив, що з боку країни-агресорки немає єдиної уповноваженої структури, яка би займалася обміном військовополонених, відтак кожен обмін — це окрема операція українських спецслужб. Відповідно говорити про чітко визначені алгоритми в цьому контектсі не можна”.

Водночас у штабі розповіли, що робота щодо обміну за принципом «всіх на всіх» триває і має певні успіхи. Україна вже виявляла ініціативу і віддала першою 5 полонених росіян без будь-яких умов. Згодом ворог віддав 5 українців. Проте немає гарантій, що наступного разу такі умови спрацюють знов.

Родинам розповіли, що не всі відомості про перебування українських захисників в полоні є публічними і можуть надаватися навіть близьким родичам.

“Інколи навіть їхнє міністерство оборони не знає, де перебуває той чи інший полонений”, — підкреслив представник Штабу.

Нагадаємо, в суботу, 17 червня, у Каштановому сквері в Миколаєві рідні та близькі військовополонених захисників України провели мирну акцію, мета якої – пришвидшити обмін та повернути додому всіх оборонців, які перебувають у лапах ворога.

36 окрема бригада, обмін полоненими, полонений

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER