Зеленський розповів журналістам про наслідки підриву Каховської ГЕС

зеленський підрив Каховської ГЕС

Наразі неможливо порахувати усі наслідки екологічної катастрофи, яку спричинили цієї ночі росіяни, коли підірвали дамбу на Каховській ГЕС, що на окупованій частині Херсонської області. Вони стануть зрозумілими приблизно за тиждень, коли вода почне сходити.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спілкування з журналістами:

“Нам зрозуміло, що буде затоплено від 35 до 70 населених пунктів. Ми розуміємо, що будуть великі проблеми щодо підвозу питної води. Будуть великі проблеми з питною водою навіть там, де не затоплено. В усьому регіоні: в Дніпропетровському, Запорізькому і Херсонському авжеж. Наслідки трагедії будуть зрозумілі десь за тиждень”.

За словами президента, Україна припускала, що росіяни можуть підірвати ГЕС, тому спеціальні служби мали відповідні плани дій у такому випадку. Крім того, Україна мала інформацію про замінування росіянами дамби у 2022 році.

Нагадаємо, жителі Херсона та частини населених пунктів області намагаються боротися з затопленням внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Місцеві жителі евакуюються з сіл та районів міста, яким загрожує найбільша небезпека. Ті ж, хто залишається на безпечніших територіях, рятують домашніх тварин та власноруч протистоять воді.

Володимир Зеленський, підрив Каховської ГЕС, Херсон

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER