Україна не отримала частину оплаченого озброєння – The New York Times

Західне озброєння для України

Частина постачальників зброї, з якими Україна уклала контракти, не виконала повністю свої зобов’язання. Окреме обладнання перебувало у несправному стані.

Про це повідомляє The New York Times, передає Центр журналістських розслідувань.

Дещо з подарованого озброєння можна використовувати лише на запчастини. Зокрема, на кінець 2022 року Україна заплатила постачальникам 800 мільйонів доларів. Однак поставки повністю або частково не були виконані.

Також на початок весни 2023 року сплачено сотні мільйонів доларів, які отримали як державні, так і приватні компанії. Однак зброя так і не була поставлена. Тому уряд почав аналізувати закупівлі і не працює з проблемними підрядниками.

«Але в інших випадках союзники надавали застаріле обладнання, яке, в кращому випадку, потребувало капітального ремонту. Близько 30 відсотків київського арсеналу перебуває на ремонті постійно — високий показник, за словами експертів з питань оборони, для армії, яка потребує будь-якої зброї», – розповідає видання.

Наприклад, Україна отримала 33 самохідні гаубиці з Італії. В однієї гаубиці були проблеми з двигуном, з іншої витікала охолоджуюча рідина.

Нагадаємо, Україна перехоплює ініціативу в Росії, однак потрібна зброя. Для подальшого успіху на фронті ЗСУ гостро потребують зброї дальністю до 200 кілометрів.

запаси зброї, нова зброя

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER