Поліція розпочала 19 кримінальних справ про воєнні злочини російської армії на Херсонщині

Російська армія продовжує тероризувати Херсонщину, обстрілюючи Бериславський, Каховський та Херсонський райони, а також місто Херсон та його передмістя. Ворог використовує РСЗВ, важку артилерію, міномети, авіацію та БПЛА.

Цю інформацію оприлюднила Національна поліція України, передає Nikcenter.

Атаки спрямовані на цивільні та критичні об’єкти і призводять до пошкоджень навчальних закладів, житлових будинків, магазинів, ліній електропередач, водопроводу та газопроводу.

У місті Херсон російська армія атакувала мирні житлові квартали, обстрілявши багатоповерхівки, приватні будинки, магазини та гаражі. Також було здійснено авіаудар біля Антонівського мосту. На місцях обстрілів працюють слідчо-оперативні групи поліції, ДСНС та швидкої допомоги.

До поліції надійшло повідомлення, що під час окупації російські військові викрали місцевого жителя 44 років у сільській громаді Дар’ївка. Чоловіка побили в катівні, пізніше його відпустили, але через тиждень він помер від отриманих тілесних ушкоджень. Родичам вдалося поховати його. Проводиться подальше розслідування.

За останню добу поліція реагувала на 521 заяву та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. В результаті було відкрито 19 кримінальних проваджень, згідно зі статтею 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора озвучили дані про російські військові злочини на Херсонщині.

воєнні злочини


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER