Підрив Каховської ГЕС вигідний для Росії – ISW

Підрив Каховської ГЕС

В Інституті вивчення війни проаналізували ситуацію з підривом Каховського водосховища. Аналітики вважають, що звинувачення в теракті України є абсолютно абсурдними.

Про це йдеться у звіті ISW, передає Центр журналістських розслідувань.

Поки що немає об’єктивних даних, хто ж винуватець підриву на ГЕС. І хоча від обох сторін лунають звинувачення на адресу один одного, однак причетність Росії є більш ймовірною.

«Підрив Каховської ГЕС був більше потрібен Росії, ніж Україні, а російська версія того, навіщо б українці могли підірвати греблю, не витримує жодної критики», – зазначили в Інституті вивчення війни.

В ISW категорично  спростували заяви речника Кремля Пєскова про те, що саме українці підірвали греблю, оскільки ЗСУ  не здатні досягти своїх цілей під час контрнаступу. За словами аналітиків, заяви не відповідають дійсності, адже українські сили ще не починали проводити контрнаступальних операцій.

Нагадаємо, підрив Каховської ГЕС призведе до втрати Херсонщиною найбільшого водосховища. Рівень води спадатиме за 3-4 дні, а протягом 10 днів триватиме відтік води в Чорне море.

війна в Україні, затоплення, Каховська ГЕС, підрив Каховської ГЕС

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER