Окупанти вивозять з Херсонщини дітей «на оздоровлення» в Західний Кавказ

Росіяни вивезли 375 дітей з тимчасово окупованої частині Херсонщини для “оздоровлення” на Західному Кавказі.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, посилаючись на заяви самих загарбників.

За його словами, ця цифра не є остаточною і невідомо, скільки дітей росіяни вивезли реально.

Що більше турбує, то це те, що ми вже мали випадки такого «оздоровлення» і знаємо, наскільки важко потім повернути дітей додому, – додав Соболевський.

Він закликає батьків на тимчасово окупованих територіях не довіряти росіянам і з обережністю ставитись до їхніх пропозицій.

Нагадаємо, ми вже писали, що окупанти пропонують дітям з території тимчасово окупованого лівого берега Херсонщини так званий “літній відпочинок” у холодних та вологих районах Росії. Зокрема, дітей планують везти “на оздоровлення” до річок Волга та Угра, де клімат абсолютно не підходить мешканцям сухої та спекотної Херсонщини.

депортація дітей, Окупація Херсонщини


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER