Науковець розповів, які наслідки матиме підрив Каховської ГЕС в довготривалій перспективі

Унаслідок знищення російськими окупантами Каховської ГЕС можна очікувати скорочення населення на Херсонщині, оскільки існує значна залежність між чисельністю населення та наявністю зрошення.

Про це заявив професор Ігор Пилипенко, декан факультету біології, географії та екології Херсонського державного університету в коментарі для Укрінформу.

Згідно з прогнозами Пилипенка, райони, які раніше залежали від зрошення, від магістральних каналів, можуть зіткнутися зі зменшенням населення щонайменше вдвічі.

Науковець також наголосив, що вирощування різних культур має велике значення для рівня життя людей та кількості робочих місць. Зменшення вирощування овочевих культур призведе до скорочення кількості робочих місць. Крім того, це також створить ризик для сільськогосподарського виробництва, оскільки без зрошення врожай буде залежати від метеорологічних умов.

Пилипенко зазначив, що без каналів неможливо розвивати і крапельне зрошення. Він також зауважив, що наслідки знищення ГЕС вплинуть на велику територію та значну кількість населення. Люди зіткнуться з втратою робочих місць та засобів існування, що призведе до руйнування їхнього життя, яке вони побудували до вторгнення.

Також вчений підкреслив, що збитки від підриву Каховської ГЕС стосуються не тільки Херсонщини, але і Миколаївської області.

Пошкодження стосуються Каховського водосховища та іригаційних каналів, які постачали питну воду до таких великих міст, як Бердянськ, Мелітополь та до інших населених пунктів Приазов’я.

Прогнозується, що довготривалі наслідки цих подій поширяться на значну територію та велику кількість населення, викликаючи серйозні проблеми в сфері зайнятості та економіки.

Нагадаємо, Миколаївщина та Херсонщина ризикують залишитися без лісу через підрив Каховської ГЕС.

 

підрив Каховської ГЕС, сільськогосподарські землі


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER