На Херсонщині російським військовим заборонили користуватися мобільними телефонами, смартфонами і планшетами

Наказ про сувору заборону на використання мобільних телефонів, смартфонів і планшетів отримали військові російської армії, які перебувають на окупованій частині Херсонської області.

Про це виданню Nikcenter розповів мешканець одного з населеного пунктів, розташованого на окупованій частині Херсонщини.

Співрозмовник розповів, що випадково став свідком розмови російських військових між собою:

«Військові обговорювали отримане ввечері 22 червня розпорядження про повну заборону на використання мобільних пристроїв – телефонів, смартфонів, планшетів. Казали, що розпорядження надійшло після удару по Чонгарському мосту. З почутого я зрозумів, що кожному взводу дозволяється мати лише один смартфон, бо в окупантів – дефіцит засобів зв’язку. Той єдиний смартфон дозволяється залишити на відповідального: людину, яка не є новачком в підрозділі і якій довіряє командир, і використовувати виключно для службових цілей. Військові дуже непокоїлися, що вони через розпорядження командування втрачають можливість спілкуватися зі своїми сім’ями. Казали, що традиційна пошта працює дуже погано».

Опосередковані підтвердження цієї інформації можна знайти і в Telegram, і в повідомленнях, і в коментарях на каналах, які адмініструють російські воєнкори чи волонтери.

 

Також в останнi днi російські волонтери особливо активно збирають кошти на засоби зв’язку для військових, розміщених на південному напрямку (Херсонська і Запорізька області).

 

Також відомо, що після удару по Чонгарському мосту окупанти значно посилили поліцейський режим на загарбаних територіях. За словами мешканців окупованої частини Херсонщини, зараз людину можуть затримати навіть якщо у неї знайдуть картку українського банку. Або якщо знайдуть в телефоні український застосунок для онлайн-банкінгу чи якийсь із заборонених окупантами меседжерів, наприклад, Signal або WhatsApp.

«Зараз росіяни істерично шукають «навідників». Тому можуть затримати і обшукати будь-кого», – каже мешканець окупованої частини Херсонщини.

Нагадаємо, ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на кордоні з окупованим Кримом.

Окупація Херсонщини, російська армія


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER