Із затопленого Херсона продовжується евакуація: рятують жителів та тварин. Фоторепортаж

У середу, 7 червня, в Херсоні, який постраждав від затоплення внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС, продовжується евакуація населення. Військові, ДСНС та волонтери рятують від води місцевих жителів та тварин. 

Наслідки чергового російського теракту, який залишив місцевих жителів без домівок, фіксував Центр журналістських розслідувань

Відучора в один із мікрорайонів Херсона – Острів – стрімко прибуває вода. Острів потерпав від щоденних ворожих обстрілів після деокупації правого берега, тепер випробуванням для місцевих жителів стала вода. 





Рятувальники роблять все можливе, щоб допомогти місцевим жителям

За повідомленням МВС, на 17:00 з населених пунктів регіону, включно з обласним центром, евакуювали 1894 людини. Найбільше людей покинули мікрорайон «Корабел».



В деяких районах міста вода досягла високого рівня

Містяни залишають свої домівки, встигнувши захопити обмаль речей, із якими розгублено чекають евакуації на утворених «узбережжях».

Херсонці другий день потерпають від великої води

При цьому, за повідомленнями місцевої влади, ворог не припиняє обстрілювати затоплений Херсон, наражаючи на небезпеку як цивільних, постраждалих від затоплення, так і тих, хто їх рятує. 

Вулицями затопленого міста рятувальники пересуваються на надувних човнах та катерах. 


Плавзасоби зараз – головний вид транспорту у Херсоні
Пересувається містом і техніка

Від великої води, як і вчора, рятують і людей, і тварин, які стали жертвами росіян.


Чуйні херсонці не залишають напризволяще тварин

Учора до Миколаєва прибув перший евакуаційний потяг із Херсона. У місті херсонців зустрічають волонтери, які надають їм посильну допомогу: продукти харчування, засоби гігієни та речі першої необхідності. Волонтери розповідають, що багато херсонців прямують до інших міст, тому допомогу постраждалим від затоплення людям передають просто до вагонів. 

Нагадаємо, що 6 червня внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС розпочалась евакуація місцевих жителів. Перший день затоплення міста, яке пережило тривалу окупацію та щоденні обстріли після звільнення, Центр журналістських розслідувань показав у фоторепортажі.

 

Фото Альони Соломонової 

затоплення, підрив Каховської ГЕС, Херсон


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER