Депутати збільшили військовим відпустки та деякі доплати

виплати військовим

Сьогодні, 28 червня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №9342. У ньому йдеться про доплати військовим на час воєнного стану та деякі інші норми. “За” проголосували 311 нардепів.

Про деталі розповів нардеп Ярослав Железняк, передає Nikcenter:

“Через 2,5 місяці після голосування правки про “30 тисяч” парламент нарешті прийняв у другому читанні та в цілому законопроєкт №9342 про доплати військовим”.

Железняк пояснив, що доплату 30-100 тисяч гривень будуть нараховувати, згідно з порядком, який встановлений Кабміном (тобто так, як є зараз, залежно від місця виконання бойових завдань).

Окрім того, було врегульовано інші питання. Такі як:

  • Доплати строковикам лишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс. Теж за порядком КМУ
  • Відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої.
  •  Не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовці з числа призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки. Мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше одного місяця.
  • Для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів – два місяці виплат за останньою займаною посадою, з 3-го місяця до закінчення розпорядження – додаткова виплата 20100 грн за порядком КМУ.
  • Померлим внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тис грн на умовах і порядку КМУ.
  • Тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим без вісти щомісячна додаткова винагорода в 100 тис грн на умовах і порядку КМУ.
  • Мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тис грн за порядком КМУ.
  • Щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів
  • Безперервна відпустка на лікування – не більше 4 місяців.
  • Строковики зможуть переходити на мобілізацію за бажанням.

Додамо, раніше депутати вже голосували за повернення всім військовим, поліцейським та рятувальникам премії у розмірі 30 тисяч гривень. Проте через відсутність грошей у бюджеті довелось вносити правки та регулювати виплати залежно від місця перебування військовослужбовців.

Верховна Рада, виплати військовим, повномасштабна війна

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER