Через підрив Каховської ГЕС прогнозується неврожай на Херсонщині і в Криму

На окупованій частині Херсонщини і в Криму прогнозується неврожай через відсутність води для зрошення, спричиненої підривом Каховської ГЕС.

Про це повідомляють підконтрольні російським окупантам медіа, пише Nikcenter.

Як розповів в коментарі для пропагандистів начальник ділянки Північнокримського каналу Олександр Семеренко, на лівобережній частині Херсонщини внаслідок обміління лише цього каналу, спричиненого підривом Каховської ГЕС, залишаються без зрошення величезні площі угідь.

«Поки що вода ще тримається в нижньому б’єфі (б’єф – частина річки, каналу, водосховища або іншого водного об’єкта, що примикає до гідротехнічної споруди, – авт.) – цього достатньо, щоб Крим отримував воду, але для рисових полів цієї води вже не вистачить. Щоб вирішити проблеми, треба перекрити дамбу, але зараз це неможливо», – сказав Семеренко.

За його словами, через проблеми з каналом на лівобережній частині Херсонщини неможливо зрошення 102 тис. га звичайних сільськогосподарських угідь і 16 тис. га рисових чеків.

На території окупованого Криму залишаються без зрошення 950 га рисових чеків в Червоноперекопському районі і 1250 га – в Роздольненському районі.

Підконтрольні окупантам кримські медіа запевняють мешканців півострова, що підрив Каховської ГЕС не спричинить проблеми з водою в Криму, бо усі водосховища заповнені на 80%. Але кримчани пишуть в соцмережах, що проблеми, скоріше за все, будуть, бо на півострові значно зросло водоспоживання через присутність там великої кількості російських військових та військової техніки.

Також повідомляється, що в Сімферополі вже є обмеження на водоспоживання для населення.

Нагадаємо, з підтоплених територій на Херсонщині евакуювали майже 2000 людей.

врожай, Крим, підрив Каховської ГЕС, сільськогосподарські землі


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER