Змову підрядників на ремонті шкільного подвір’я за 300 тис. грн на Миколаївщині розслідує АМКУ

 

АМКУ розпочав справу за ознаками змови між двома ФОПами на тендері щодо облаштування тротуарною плиткою пришкільного майданчика в Березанському районі Миколаївської області. Вартість контракту дворічної давнини становить близько 300 тис. грн.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Мова йде про тендер щодо поточного ремонту пришкільного майданчика Калинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Закупівлю проводив відділ освіти, культури, молоді та спорту Березанської селищної ради.

«Відділення розпочало справу за ознаками вчинення ФОП Марченко О.І. та ФОП Остафієм І.С. порушення законодавства про захист економічної конкуренції», – сказано у повідомленні  АМКУ.

Справу відкрито після звернення громадської організації.

Закупівля відбулася влітку 2021 року, договір було підписано в липні. В аукціоні взяли участь  фізособи-підприємці Марченко Олена Іванівна та Остафій Іван Степанович. Обидва ФОПи зареєстровані у Березанському районі і тривалий час надають місцевим бюджетним установам дрібні послуги ремонту. Під час торгів жоден з підприємців не міняв своєї пропозиції.

Договір зрештою було укладено із Марченко О.І., яка запропонувала виконати роботи за 327 тис. грн при очікуваній вартості 350 тис. грн.  Згідно із тендерною документацією, мова йде про облаштування 500 кв.м подвір’я  тротуарною плиткою та встановлення бордюрів. 

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв про те, як одеські чиновники заробляли на гуманітарній допомозі для жителів Миколаєва, який потерпав від російських обстрілів. 

антимонопольний комітет, Березанський район, тендер


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER