Затримано херсонську медсестру, яка здавала ФСБ дані українських військових та їх позиції

Херсонська медсестра зрадниця

Унаслідок контрдиверсійних заходів у звільненому Херсоні співробітники Служби безпеки затримали російську агентку, яка інформувала супротивника про результати ракетних ударів по місту. Крім того, зрадниця передавала персональні дані українських захисників.

Про це розповіли в прес-службі СБУ, повідомляє Миколаївський центр журналістських розслідувань.

Російським інформатором виявилася медсестра однієї з місцевих лікарень. Під час окупації її завербував кадровий співробітник ФСБ.

Установлено, що за його завданням жінка залишилася в Херсоні після його звільнення і продовжила працювати в медустанові. Вона збирала для ворога особисті дані українських військових, які проходили лікування у медичній установі.

Крім того, вона шпигунила місцями базування Сил оборони, які дислокуються на території обласного центру. А також фіксувала наслідки ворожих ракетно-артилерійських обстрілів Херсона і передавала звіти до ФСБ Росії через месенджер.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для спілкування з агресором.

Зловмисниці повідомлено про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ).

Зараз жінка перебуває під вартою.

Нагадаємо, минулої ночі росіяни атакували Миколаїв ракетами.

зрада, російський агент


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER