Україна може отримати від ЄС мільйонів снарядів для артилерії

Українська артилерія отримає від Євросоюзу мільйон снарядів. Про це стало відомо сьогодні, коли в Україну з візитом прибула глава Європейської комісії Урсула фонн дер Ляєн.

Президент України Володимир Зеленський подякував партнерам за допомогу:

«Україна щодня демонструє ефективність нашого захисту проти російської агресії. Кожна збита ракета терористів, кожен успіх наших воїнів у відбитті російських штурмів – це докази того, що ми можемо перемогти цього агресора».

Зеленський сказав, що для України дуже важливо зберегти пропорційність можливостей із ворогом. Тому підтримка ЄС, який готовий надати українській артилерії мільйон снарядів, є необхідною.

Глава держави також розповів, що сьогодні обговорювалось питання термінів поставки цих боєприпасів, адже на полі бою вони потрібні вже.

Нагадаємо, минулого тижня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зустрівся із Генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром. Говорили про підтримку для України, відтак українська сторона нагадала, що сподівається отримати від партнерів винищувачі F-16.

артилерія, боєприпаси, відносини з ЄС

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER