Україна через загрозу тримає війська поблизу Придністров’я – Кулеба

Нещодавно в пропагандистських ЗМІ з’явилася інформація про те, що ЗСУ мають намір атакувати Тираспіль та військові склади в Ковбасній. Керівництво України відреагувало на заяви російських медіа.

Про це в інтерв’ю повідомив керівник МЗС України Дмитро Кулеба, передає Центр журналістських розслідувань.

В України не має планів нападати на Придністров’я, проте й надалі триматиме війська на кордоні з невизнаною державою. Оскільки зі сторони Придністров’я існують потенційні загрози.

«Придністров’я розташоване на нашому південно-західному фланзі, і це загроза, яка змушує нас тримати сили на даній ділянці кордону просто для потенційного стримування та контролю за ситуацією», – зазначив Дмитро Кулеба.

На думку керівника МЗС, проблемою Придністров’я повинна займатися Молдова, а не Україна. Зокрема, в Молдові мають право вирішувати, як надалі розвивати країну і що робити з невизнаною територією.

Нагадаємо, СБУ затримала поплічника РФ, який після звільнення Херсона намагався втекти до Придністров’я. Ним виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області.

ЗСУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER