Оголошено підозру інспектору херсонської колонії, який утримував за ґратами патріотів

ДБР повідомило про підозру інспектору з Херсона, який працював на російських окупантів та утримував за ґратами українських патріотів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Співробітники ДБР повідомили про підозру інспектору відділу нагляду та безпеки ДУ “Північна виправна колонія (№90)”, який за вказівкою окупантів утримував за ґратами херсонських патріотів.

Після тимчасової окупації частини Херсонської області інспектор співпрацював із рашистами.

Зловмисник зайняв “посаду молодшого інспектора” у незаконно створеному органі на базі захопленої виправної установи. Колаборант утримував під вартою українських патріотів, яких ворог кидав у камери за непокору. Також фігурант закликав своїх друзів та знайомих працювати з російськими окупантами.

Після деокупації Херсона інспектор не встиг втекти та намагався ховатися. Під час обшуків у його будинку було виявлено докази співпраці з ворогом.

Колаборанту повідомили про підозру у державній зраді. Йому загрожує довічне ув’язнення та конфіскація майна.

Нагадаємо, у Херсоні судитимуть колишнього окупаційного «поліцейського».

90 колонія, зрада, колабораціонізм


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER