До кінця 2023 року в Миколаївській області планують розмінувати 88 тисяч гектарів земель

Через російських окупантів велика частина Миколаївщини залишається замінованою. Детального обстеження на вибухонебезпечні предмети потребують 288 тисяч гектарів.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Центр журналістських розслідувань.

Робота по розмінуванню є надзвичайно складною. Загалом є різні зони – жовті, помаранчеві та червоні, залежно від кількості мін та снарядів.

«Плани на цей рік – 88 тисяч гектарів. І ми по ньому ідемо. Рятує те, що є обстеження обов’язкове, а є розмінування. По розмінуванню дуже щільному, це приблизно 1500 га сьогодні відпрацьовано», – зазначили в Миколаївській ОВА.

Варто додати, за оцінками експертів Україна вважається найбільш замінованою країною світу. На її очищення від вибухонебезпечних предметів знадобляться десятиліття.

Нагадаємо, на деокупованій частині Миколаївської області російські загарбники залишили чимало вибухонебезпечних предметів, щоб не дати можливості українцям провести посівну компанію. Наразі над розмінуванням області працюють десять піротехнічних розрахунків ДСНС.

гуманітарне розмінування, заміновані поля, заміновані території, Миколаївська ОДА

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER