Для чоловіків, які незаконно виїхали з України під час війни, планують суворі покарання

виїзд за кордон під час війни

Українські чоловіки призовного віку, які незаконно виїхали з країни під час війни,  будуть відповідати перед законом. Уже зараз готується спільна ініціатива парламенту та уряду щодо покарання таких військовозобовʼязаних людей. Адже зараз не існує жодного процедури, як притягувати до відповідальності за такі вчинки.

Про це  сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю РБК-Україна:

“На сьогоднішній день таких правил і обмежень не встановлено, але я думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон”.

За словами Клименка, зараз триває вивчення міжнародного досвіду. На думку міністра, чоловіки призовного віку, що незаконно виїжджали з України, мають відповісти за порушення закону. Як мінімум – це може бути заборона на виїзд закордон на майбутнє.

Нагадаємо, впродовж 2022 року за дозволами Миколаївської ОВА виїжджали за кордон як водії-волонтери 1312 військовозобов’язаних. З них не повернулися в Україну 113 чоловіків. Тобто кожен одинадцятий скористався системою “Шлях” не для доставки гуманітарного вантажу, а для втечі.

військовозобов'язані, ухилення від мобілізації, ухилянти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER