У Верховній Раді заблокували повернення доплат військовим

До парламенту внесли постанову, яка фактично блокує повернення надбавок військовим, поліцейським та працівникам ДСНС. Автором документа є народний депутат від партії «Голос» Володимир Цибаль.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає Центр журналістських розслідувань.

Поки не розглянуть поправки, спікер не має права підписати закон. Однак, навіть голосування депутатами не гарантує повернення надбавок, адже для цього потрібно знайти кошти.

«Він передбачив видатки бюджету на 154 мільярди, а компенсатори за рахунок скорочення заробітних плат держслужбовцям до 67 тисяч гривень він нараховує лише 2 з половиною мільярди. 154 і 2,5. Ви розумієте, що це шалена різниця між цими коштами. 98% від того, що він запропонував, необхідно десь взяти», – розповів Голова Комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

У поправці до законопроєкту 8312, що передбачає повернення доплат, не вказано джерело фінансування витрат.

Нагадаємо, військовим повернули доплати у 30 тисяч гривень. Надбавку військовослужбовцям виплачуватимуть шляхом економії на скороченні зарплат державним службовцям та працівникам держпідприємств.

законопроєкт

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER