У російських військових на окупованій частині Херсонщини – великі проблеми через алкоголізм і наркоманію

Чимало російських військових з підрозділів, розташованих на окупованій частині Херсонської області, зловживають алкоголем і вживають наркотики.

Існування цих проблем визнають навіть самі окупанти, публікуючи відповідні повідомлення в Телеграмі.

В деяких постах вказано, що йдеться про проблеми, які виникли в окупантських підрозділах, розташованих саме на Херсонщині. А стосовно деяких повідомлень, де не вказаний регіон, можна зробити висновок, що їх автори перебувають в Херсонській області, по іншим дописам, які зроблені в той же часі де вказується місце перебування військових.

Російські військові пишуть, що першопричина проблем в окупантській армії: перехід бойових дій в стан позиційного протистояння і свавілля командирів. Останні нещадно експлуатують підлеглих на будівництві фортифікаційних споруд, не дають відпусток.

«Мобілізованих не пускають у відпустку. Люди працюють лопатами там, де можна працювати технікою. Шість місяців тому Ваня з Пітера працював у магазині, таксистом або ще десь. Зараз він у полі з ранку до вечора копає. Людям там, де можливо, треба дати відпустку. Погоджуся з мужиками на всі 101%: це безкарність у продажу алкоголю солдатам, це продаж наркоти», – йдеться в дописі на одному з Телеграм-каналів, який, судячи з анотації веде російський військовий, який перебуває в Україні.

Про тривожну ситуацію йдеться й в дописах на ще одному Телеграм-каналі, який також має відношення до окупантів:

«Повністю згоден. Багато разів писав про це. Головне, щоб командири стежили за своїми пацанами, наркоти в обороті чимало, скажу одразу, деяких «контрабасів» ловлять. Тих, хто не має зв’язків. Та й уже зі зв’язками ловляться. Алкоголь – ще добре, деяких розумію, без цього не можуть. Але від командира на місці залежить, чи вип’є [військовий] літр, чи 100 мл. Тому в деяких загонах/підрозділах існує сухий закон, як і в нас. Хочеться попросити товариша Сальдо [підконтрольний росіянам «тимчасово виконуючий обов’язки губернатора Херсонської області»] вирішити питання з наркотою. Я знаю на 100%, що він це може зробити. Ці «тварини» продають її [наркоту] у відкритому доступі».

І мешканці окупованих територій розповідають, що часто бачать російських військових в стані алкогольного сп’яніння, а також – в неадекватному стані, властивому людям, які вживають наркотики.

Автори дописів в російських Телеграм-каналах також пишуть, що «у українців ситуація ще гірша», але це – прояв бажання применшити власні проблеми і перебільшити проблеми супротивника. Але у росіян є чинник, який дуже посилює негативні явища і якого немає у українців.

Мешканці окупованих територій казали, що чули, як деякі російські військові, будучи напідпитку, казали, що не розуміють, заради чого воюють і бояться, як у майбутньому буде сприйнята їх участь в російсько-українській війні, чи не стануть вони злочинцями з усіма відповідними поганими наслідками такого статусу.

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини стрімко знецінюється рубль і зростає попит на гривню та долар.

наркоманія, російська армія


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER