У Хмельницькому стався конфлікт між представниками УПЦ МП і військовим – поліція відкрила провадження

В Хмельницькому між представниками Української Православної церкви Московського патріархату та військовий, який прийшов до храму і поставив їм незручні питання, стався конфлікт.

Про це повідомив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик, передає Центр журналістських розслідувань.

Постраждалий військовий Артур Ананьєв з початку повномасштабної війни добровольцем відправився на фронт, де воював у складі 19 стрілецького батальйону. Під час боїв військовослужбовець отримав контузію та черепно-мозкову травму.

«Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він сам пішов в московський храм, щоб поставити питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат????” Що було далі видно на відео…», – розповів депутат обласної ради.

За словами Віктора Бурлика, на місце інциденту приїхали правоохоронці та затримали військового за дрібне хуліганство.

В Управлінні патрульної поліції Хмельницької області прокоментували затримання військового. За інформацією правоохоронців під час проведення молитовної літургії чоловік скинув зі столу книгу “Євангелія” та розпочав словесний конфлікт зі священником.

“Свідки цієї події викликали працівників поліції. На даний час вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП”, – зазначили в патрульній поліції.

В той самий час за фактом побиття військовослужбовця священником розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України — “Хуліганство”.

Нагадаємо, суд призначив колишньому керівнику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу запобіжний захід. Він не зможе брати участь в богослужіннях та покидати свій дім.

бійка, військовий, Московський патріархат

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER