Із Слов’янська примусово евакуюють усіх дітей

Росіяни постійно обстрілюють Слов’янськ ракетами С-300. В результаті обстрілів страждають мирні люди. Наразі в місті залишаються 23 родини, які виховують дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомили у місцевій військовій адміністрації, передає Центр журналістських розслідувань.

Комісія з захисту прав дитини прийняла рішення про примусову евакуацію дітей зі Слов’янська за межі Донецької області. Якщо батьки відмовлятимуться їх позбавлять опіки чи піклування і вивезуть дітей примусово.

«У Донецькій області обов’язкову евакуацію затверджено постановою Кабінету Міністрів від 2 серпня 2022 року. Опікуни зобов’язані евакуюватися з дітьми за межі Донецької області до більш безпечних регіонів України. Забезпечити безпеку дитині – це обов’язок опікунів та органів опіки», – зазначили у військовій адміністрації.

Причиною таких заходів стало поранення дитини 27 березня.

Нагадаємо, Кабмін дозволив примусову евакуацію дітей з зони бойових дій. Уряд схвалив механізм евакуації дітей, які проживають на територіях, де ведуться бойові дії.

бойові дії, примусова евакуація, українські діти

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER