Співробітники ФСБ заарештували кількох працівників окупаційної адміністрації в Новій Каховці

У квітні кілька колаборантів окупованої Нової Каховки на Херсонщині потрапили в поле зору російської ФСБ (Федеральна служба безпеки).

Про це пише сайт “Novakahovka.city”, посилаючись на повідомлення новокаховчан у приватних розмовах віч-на-віч.

Прибулі з території Росії силовики з ФСБ у квітні затримали з десяток людей. Усі вони працювали на різних посадах у російській “ВГА Нової Каховки”: спеціалісти, програмісти тощо. Арешти пройшли у другій декаді місяця.

В офіційних джерелах росіяни цю інформацію досі не підтвердили та не спростували. Проте чутки вже ходять містом.

Зокрема, затримання працівників окупаційної адміністрації підтверджує військовослужбовець РФ та адмін проросійського телеграм-каналу “Від Маріуполя до Карпат”. Його слова також досить лаконічні:

“Новая Каховка. Арестовали пол горисполкома. Точка”

Отже, деталі та причини викрадення окупаційних чиновників наразі невідомі. Сам Володимир Леонтьєв, голова “Новокахівської ВДА”, знаходиться у Новій Каховці. Його офіс переїхав з міськвиконкому Дніпровським проспектом – за словами окупантів – у колишню будівлю податкової інспекції, подалі від узбережжя.

Також останнім часом російські блогери скаржаться на діяльність паспортного столу у Новій Каховці. Зокрема, 28 квітня з’явився такий пост у телеграмі:

“Сотрудники неправильно проставили штампы прописки с несуществующим Новокаховским районом. Причем, когда им указали на ошибку, они отказались все переделывать. Уже есть пример, когда двоим пожилым людям выдали испорченные паспорта и отказались их менять.

Для понимания: с неправильной пропиской нельзя будет получить жилищный сертификат. Как говорят местные, есть ощущение, что в паспортном столе работают одни «ждуны», которые специально портят российские документы”.

Нагадаємо, на окупованій частині Херсонщини стрімко знецінюється рубль і зростає попит на гривню та долар.

арешт, колабораціонізм, ФСБ


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER