Шість пропагандистів із України працювали на Росію, серед них – посадовець «Антонова»

СБУ викрила мережу ворожих інтернет-агітаторів. До її складу входило шість пропагандистів, які проводили інформаційно-підривну діяльність на користь окупантів. Зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави.

Про це розповіли у пресслужбі СБУ:

“Більшу частину деструктивного контенту «підхоплювали» з інтернет-ресурсів країни-агресора. Так, у Києві
затримано провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства «Антонов». На російських інтернет-платформах «Вконтакте» та «Одноклассники» він періодично поширював відео з виступами Кадирова, який закликав до «приєднання» захоплених районів України до складу РФ”.

Крім того, в Івано-Франківській області до 5 років 6 місяців тюрми засуджено мешканку Калуша, яка виправдовувала російську агресію та пропонувала видати російським загарбникам «головних бандерівців».

А на Закарпатті затримано мешканця Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході нашої держави.

“Крім цього, на території області викрито двох ворожих агітаторів з Білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні. За даними слідства, вони створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні”, – кажуть в СБУ.

Водночас у Запоріжжі повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки затримала ще одного поплічника агресора під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

злочин, кримінальне провадження, повномасштабна війна, російська агресія, російські загарбники, російські пропагандисти, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER