Миколаївець, якого підозрюють у державній зраді, вимагав у суді перекладача

У Миколаєві розпочали судовий розгляд справи щодо 38-річного мешканця обласного центру, якого підозрюють у державній зраді. Той у залі суду просив забезпечити його перекладачем з української мови.

Про це розповіли у Центральному районному суді м.Миколаєва:

«На початку засідання, обвинувачений заявив клопотання про відвід усієї групи прокурорів у вказаному провадженні, мотивуючи це тим, що ними було допущено ряд процесуальних порушень та вони мали упереджене ставлення щодо нього у ході слідства».

Окрім цього, він заявив клопотання про забезпечення його перекладачем з української на російську мову та про переклад обвинувального акту та висновків лінгвістичної експертизи.

«На уточнююче питання суду, повідомив, що народився у Радянському Союзі в місті Миколаєві, де постійно проживає, є громадянином України, має вищу юридичну освіту, яку отримав на початку 2000-х, його рідною мовою є російська, тож, щоб краще розуміти суть обвинувачення, йому потрібен перекладач з української мови».

Однак суд відмовив обвинуваченому у задоволенні клопотання.

«Прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого, обвинувачений, використовуючи телеграм-канал, який створений для збору інформації про рух та розташування підрозділів ЗС України, з метою їх подальшої передачі представникам спецслужб держави-агресора, надсилав туди відомості щодо місць дислокації збройних формувань України», – розповіли у пресслужбі.

Також, за допомогою відповідних телеграм-каналів, він виправдовував збройну агресію проти України та підтримував дії РФ.

Окрім цього, публікував повідомлення, спрямовані на приниження національної честі та гідності і розпалювання ворожнечі, використовуючи принизливі та образливі епітети на адресу представників української нації та ЗС України.

Нагадаємо, мешканця Миколаєва визнали винним у державні зрадімешканця Миколаєва визнали винним у державні зраді. Він, використовуючи засоби телекомунікаційного зв’язку, співпрацював з представниками країни-агресора, зокрема надавав інформацію про переміщення та дислокацію підрозділів ЗС України

житель Миколаєва, миколаїв, суди

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER