Херсонський колаборант Сальдо незважаючи на санкції, став співвласником фірми у Великій Британії

Володимир Сальдо, який обіймає посаду “тво голови Херсонської області”, відкрив свою аграрну фірму у Великій Британії, незважаючи на те, що проти нього раніше були запроваджені персональні санкції.

Про це повідомляє видання The Guardian.

У матеріалі вказується, що уряд Британії в червні 2022 року заморозив активи Сальдо та заборонив йому в’їзд до країни. Незважаючи на такі обмеження, він із листопада значиться як власник компанії Grainholding Ltd, у котрої офіс зареєстрований у Лондоні. Підприємство спеціалізується на вирощуванні та торгівлі зерном.

Статутний капітал компанії становить мільйон фунтів. Сальдо вважається за директора і володіє часткою в 50% організації. Власником решти 50% акцій вказано Григорія Смітюха, який нібито проживає в Києві.

Видання вказує, що у Великій Британії не потрібно підтверджувати особу, яка надалі числитиметься власником того чи іншого бізнесу.

Крім того, зазначається, що британська влада знала про існування компанії та її власника, оскільки після реєстрації запис про Сальдо в списку санкцій поповнився даними, зазначеними в установчих документах Grainholding Ltd.

Також журналісти виявили, що спочатку компанія була зареєстрована в Лондоні в будинку, до якого не мала стосунку. Коли журналісти розпочали розслідування діяльності компанії, вона змінила свою адресу.

Нагадаємо, підконтрольний Росії «губернатор Херсонщини» Сальдо мріє про створення в області свого «ГУЛАГу».

Велика Британія, Володимир Сальдо


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER