Наводив “Калібри” на Миколаїв: ворожий коригувальник отримав 11,5 років тюрми

Правоохоронці довели вину ще одного інформатора ФСБ, який діяв у прифронтових районах на півдні України. Він, зокрема, коригував ракетні удари по Миколаєву російськими крилатими ракетами «Калібр». А також збирав розвідані про місця базування та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону.

Про це розповіли в СБУ:

“Насамперед ворожий поплічник намагався виявити бойові позиції артилерії та системи протиповітряної оборони ЗСУ. Співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на початку серпня минулого року у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині. За матеріалами СБУ суд призначив йому одинадцять з половиною років позбавлення волі”.

Як встановили слідчі, ворожим інформатором виявився мешканець обласного центру. На початку літа минулого року російська спецслужба залучила його до негласної співпраці. У поле зору ворога він потрапив на одному із прокремлівських Телеграм-каналів, де регулярно виправдовував російську збройну агресію проти України.

“Під час обшуку у зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з окупантами”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Нагадаємо, 21 березня 2022 року російський літак скинув авіабомби на обласну психлікарню та готель «Інгул». Завдяки розслідуванню вдалося встановити військового, який наказав бомбити цивільну інфраструктуру Миколаєва.

ворожий агент, зрада, миколаїв, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER