Стало відомо, хто віддав наказ бомбити готель та психлікарню в Миколаєві

21 березня 2022 року російський літак скинув авіабомби на обласну психлікарню та готель «Інгул». Завдяки розслідуванню вдалося встановити військового, який наказав бомбити цивільну інфраструктуру Миколаєва.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Відомо, що розслідувачі організації «Truth Hounds» відшукали супутниковий знімок зі стоянки літаків в «Бельбеку», зроблений в той час і дату, коли бомбардувальник скидав бомби на Миколаїв. Встановити ім’я пілота так і не вдалося, однак стало відомо, що завдавали ударів по українських містах ескадрильї 559-го полку.

Ймовірно, бомбити Миколаїв літали пілоти другої чи третьої ескадрильї. Командує ними полковник Віталій Шишкин.

«Він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, адже міжнародним правом передбачається командна відповідальність за вчинення воєнних злочинів. Якщо літак його полку скинув бомби на Миколаїв, то наказ зробити це мав віддати саме Шишкін. Тому цей військовий має постати перед судом», – розповіли в «Truth Hounds».

Нагадаємо, росіяни виготовляють 1,5-тонні авіаційні бомби, які українська ППО не здатна збивати. Авіаційні бомби оснастять крилами та GPS-навігацією.

бомбардування

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER