Запорізьку АЕС можуть відключити від останньої резервної лінії електропередач

Ситуація на Запорізькій атомній електростанції продовжує залишатися небезпечною. Останню резервну лінію станції пошкодили ще 1 березня.

Про це повідомили в МАГАТЕ, передає Центр журналістських розслідувань.

Протягом останніх трьох тижнів ЗАЕС користувалася лише однією основною зовнішньою лінією електропередач. Будь-яке пошкодження лінії може призвести до повної втрати електростанції.

Варто додати, що відновлення резервної лінії було заплановано спочатку на 5 березня, потім на 13 березня. Проте, ремонтні роботи так і не вдалося провести. Повторне підключення заплановане на 23 березня.

«Остання резервна лінія електропередач 330 кіловольт на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), пошкоджена з 1 березня, залишається відключеною та знаходиться на ремонті, що ще раз підкреслює крихкість ядерної безпеки та безпеки на найбільшій атомній електростанції Європи», – зазначив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Нагадаємо, Україна вимагає виведення російських військових та озброєння з території Запорізької атомної електростанції. Саме ця умова стане основою тристоронньої угоди між Москвою, Києвом та МАГАТЕ.

МАГАТЕ, ядерна небезпека

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER