В Одесі вперше провели трансплантацію серця

Надзвичайно складне оперативне втручання провели фахівці Одеської міської лікарні №10. Медики на чолі з кардіохірургом Борисом Тодуровим врятували життя 43-річного чоловіка.

Про це повідомили в Одеській міській раді, передає Центр журналістських розслідувань.

Операція пройшла в ніч з 28 на 29 березня. Оперативне втручання відбулося успішно. Донорське серце отримав 43-річний чоловік, який перебував у черзі на пересадку.

«Це надзвичайно складна операція, для якої потрібні досвідчені фахівці найвищого рівня, спеціально обладнана операційна з апаратом штучного кровообігу, а також швидкий підбір реципієнта. Для проведення основного етапу операції у кардіохірурга є не більше чотирьох годин», – йдеться в повідомленні міської ради.

В міській раді висловили вдячність Борису Тодурову та його команді за високий професіоналізм та врятоване життя пацієнта.

Нагадаємо, в Херсонській області окупанти перетворюють цивільні лікарні на військові госпіталі. Окупанти збираються переносити чи зробити військовими госпіталями приблизно сім лікарень.

операція

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER