Утримання одного російського військовополоненого обходиться Україні у тисячі гривень на місяць

В Міністерстві юстиції розповіли, скільки витрачається державних коштів на утримання одного полоненого російського загарбника. В суму входить забезпечення їжею, ліками, одягом, а також податки та зарплати персоналу.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає Центр журналістських розслідувань.

В таборі для російських полонених створили всі умови, що відповідають нормам Женевської конвенції.

«Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тисяч гривень на одного полоненого в місяць», – зазначила Олена Висоцька.

Раніше в Мін’юсті озвучували суму утримання російських в’язнів у 3 тисячі гривень. Однак, це був не досить коректний підрахунок, оскільки не були включені витрати на персонал, охорону та конвой.

Нагадаємо, росіяни майже півроку утримують в полоні двох викрадених жителів Херсонщини. Артема Баранова і Євгена Пришляка викрали 13 серпня 2022 року. Їх утримують в таборі для військовополонених.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER