Українцям хочуть вручати повістки у месенджерах – представник президента

У Верховній Раді розглядають можливість вручення чоловікам призовного віку повісток за допомогою популярних месенджерів. Ще до початку повномасштабної війни вдалося сформувати базу номерів мобільних телефонів українців, які підлягають мобілізації.

Про це в ефірі телемарафону повідомив народний депутат Федір Веніславський, передає Центр журналістських розслідувань.

Наразі в Україні є певні проблеми з мобілізацією, оскільки через війну багато чоловіків покинули своє місце реєстрації й не стають на військовий облік за місцем фактичного проживання. Тому, існують труднощі із врученням повісток.

«На рівні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки ми наразі розглядаємо питання удосконалення законодавчих підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти чоловікам, які підлягають мобілізації, повідомлення про необхідність з’явитись у центр комплектування за допомогою месенджерів, тобто відправляти повістки онлайн», – зазначив Веніславський.

За словами народного депутата, технічні можливості впевнитись чи людина отримала повістку онлайн, існують.

Нагадаємо, в Одесі почали видавати повістки під відеозапис. Кожну групу, яка вручатиме виклики до військкомату, додатково оснащуватимуть відеокамерами.

мобілізація, повістки, ухилення від мобілізації

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER