США підтримали створення спецтрибуналу для Росії

В Державному департаменті США висловили підтримку щодо розслідування воєнних злочинів Росії. В установі розглядали різні варіанти притягнення РФ до відповідальності.

Про це повідомила посол з питань глобального кримінального правосуддя Бет ван Скаак, передає Центр журналістських розслідувань.

В Україні планується створення інтернаціоналізованого суду. Його юрисдикція поширюватиметься на усі міжнародні злочини та включатиме можливість залучення міжнародного персоналу – суддів, адвокатів, прокурорів та розслідувачів.

«Зараз, у цей критичний момент історії, я можу оголосити, що ми підтримуємо створення спеціального трибуналу для переслідування злочину агресії проти України. Було багато різних моделей, які розглядались. США детально розглядали всі “за” та “проти” кожної з них і дійшли до висновку, що найбільш ефективний спосіб забезпечення відповідальності за злочини агресії передбачає створення інтернаціоналізованого суду в рамках судової системи України», – зазначила представниця Держдепартаменту.

Нова судова інстанція сприяла б ширшій міжнародній підтримці України. І це не потребуватиме резолюції Генасамблеї.

Нагадаємо, названо область, де окупанти вчинили найбільшу кількість військових злочинів. В Україні від початку повномасштабного вторгнення відкрито 40 тисяч кримінальних проваджень за порушення законів і звичаїв війни.

воєнний злочин, поразка Росії

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER