Слідчі підозрюють, що жінка з дітьми на Херсонщині загинула від снаряда, скинутого з дрона

Слідчі розглядають версію, що російські окупанти обстріляли житловий будинок у селі Понятівка на Херсонщині, де загинули жінка і двоє дітей, не з міномета, а прицільно скинули снаряд з дрона.

Про це заявив керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телемарафону.

«Зараз тривають слідчі дії. Є версія, що це був не мінометний вогонь, а з дрона окупанти скинули снаряд. Тобто, коли російські окупанти обстрілюють мінометами, то вони гатять просто по квадрату,  а коли скидать снаряд, то бачать, куди він летить. 

Це звичайна сільська хата, де жила мати з двома дітьми. Що треба мати в голові, щоб кинути вибухівку просто на будинок», — розповів Олександр Толоконнів.

Окрім того, сьогодні російська армія обстрілювала Комишани, Антонівку, Білозерку. Били і по самому Херсону, пошкоджена церква.

Нагадаємо, сьогодні на Херсонщині під час обстрілу загинула жінка з двома дітьми.

Також нагадаємо, що окупанти не вперше використовують дрони, щоб скидати вибухові пристрої та гранати на українські міста та села. Нещодавно росіяни таким чином скинули гранату на пункт видачі гумдопомоги у селі Козацьке Бериславського району Херсонщити. Тоді поранення дістали 9 цивільних, серед них – учень 10 класу, 16-річний підліток, який отримав вогнепальні поранення правого стегна.

Також 4 березня повідомлялось, що у смт Антонівка у передмісті Херсона російські військові з дрону скинули гранату на автомобіль поліцейських. Поранено чотирьох людей.

атака дроном, військовий злочин


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER