СБУ затримала колишнього військового, який став агентом Росії

Заступник командира української військової частини з Житомирщини працював на окупантів від липня 2022 року. Зрадник виконував завдання російської військової групи «Вагнер».

Про це повідомили в СБУ, передає Центр журналістських розслідувань.

Військовослужбовець в 1990-х роках пішов у відставку. Минулого року через заборонену соціальну мережу «Вконтакте» його завербував ворог.

«За вказівкою агресора він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, а також «цікавився» персональними даними діючого командного складу українських військ в регіоні. Крім цього, він фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які знаходяться поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів», – йдеться в повідомленні СБУ.

Ворог мав намір використати отриману інформацію для проведення диверсій у місті. Правоохоронці затримали російського агента напередодні спроби втечі.

Екскомандиру військової частини повідомили підозру в державній зраді.

Нагадаємо, в Харкові затримали агента ФСБ, який готував теракти проти українських льотчиків. До завдань ворожого агента входило відстежування місць проживання та маршрутів пересування автомобілями військових.

ПВК Вагнер, СБУ

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER